Представе Књажевско-српског театра на четири позоришне манифестације

Представе Књажевско-српског театра на четири позоришне манифестације

Крагујевачки театар представиће свој рад током априла и маја на више различитих позоришних догађаја у земљи и иностранству. 

Премијера представе "Одумирање" у Књажевско-српском театру

У четвртак, 28. марта 2024. године од 20.00 часова ансамбл Књажевско-српског театра премијерно ће извести представу ОДУМИРАЊЕ по тексту Душана Спасојевића, у адаптацији и режији Егона Савина. Ово је прва режија нашег еминентног позоришног редитеља у Књажевско-српском театру.

Светски дан позоришта - Уметност је мир

Светски дан позоришта - Уметност је мир

На данашњи дан обележавамо Светски дан позоришта. Поруку за Светски дан позоришта овог 27. марта послао је Јун Фосе, норвешки писац и драмски писац.

Премијера представе "Стаклена менажерија" за Дан Књажевско-српског театар

Поводом обележавања 189 година од оснивања Књажевско-српског театра, 15. фебруара на Сретење, премијерно ће бити изведена представа СТАКЛЕНА МЕНАЖЕРИЈА Тенесија Вилијамса, у режији Оливере Јежине, са почетком у 20 часова на сцени „Јоаким Вујић″.

Дан Књажевско-српског театра

Дан Књажевско-српског театра

Књажевско-српски театар обележава 189 година од оснивања, на Сретење 15. фебруара. Добитник Статуете „Јоаким Вујић“ која се додељује за изузетан допринос развоју позоришне уметности у Србији у 2024. години је глумац Војислав Воја Брајовић. Прстен са ликом Јоакима Вујића за изузетан допринос развоју Књажевско-српског театра и афирмацији његовог угледа у земљи и иностранству биће додељен Ивану Видосављевићу

Глумци Књажевско-српског театра на гостовању у Паризу

Глумци Књажевско-српског театра на гостовању у Паризу

Ансамбл Књажевско-српског театра гостовао је са представом "Блитва  и кромпир" у Паризу, 2. децембра.

Још једна награда за Књажевско-српски театар

Још једна награда за Књажевско-српски театар

На управо завршеном 16. Фестивалу победника фестивала у Раковици једна од три награде које додељује стручни жири припала је Исидори Милосављевић - Специјална награда за драматуршку адаптацију Молијеровог комада Уображени болесник, у режији Ђорђа Нешовића

18. Јоакимфест - Илузије у огледалу стварности

18. Јоакимфест - Илузије у огледалу стварности

На данашњој конференцији за медије у Књажевско-српском театру објављена је селекција 18. Међународног позоришног фестивала Јоакимфест, који ће се ове године одржати под слоганом Илузије у огледалу стварности  од 10. до 17. октобра. 

Почетак нове позоришне сезоне 2023/2024.

Почетак нове позоришне сезоне 2023/2024.

Књажевско-српски театар почиње нову позоришну сезону 7. септембра извођењем представе Уображени болесник, Ж. Б. П. Молијера, у режији Ђорђа Нешовића

Представа Christopher Thomas Knight  "За Анин живот!"

Представа Christopher Thomas Knight "За Анин живот!"

Књажевско-српски театар се поново придружује хуманитарној акцији! У суботу, 17. јуна ансамбл Књажевско-српског театра извешће најновију представу са репертоара Christopher Thomas Knight, а сав добровољни прилог биће уплаћен у хуманитарне сврхе, у склопу акције ЗА АНИН ЖИВОТ!

Премијера представе CHRISTOPHER THOMAS KNIGHT

Премијера представе CHRISTOPHER THOMAS KNIGHT

У уторак, 16. маја 2023. године ансамбл Књажевско-српског театра премијерно ће извести представу CHRISTOPHER THOMAS KNIGHT по тексту Петра Михаловића, у адаптацији Тијане Грумић и у режији Југа Ђорђевића.

Контактирајте нас

Даничићева 3, 34000 Крагујевац

Директор: 034 617 05 00
Уредник програма:
034 617 05 04
Организатор: 034 617 05 03
Продуцент: 065 335 8245
Портирница: 034 617 05 01

Билетарница

Билетарница: 034 33 20 63
                        061 16 43 791

РАДНО ВРЕМЕ:
радним данима и суботом
10-16 часова 
10-14 и 18-20 часова
у данима када се изводе представе

pozoristetjv@mts.rs

Пратите нас