Почео је 18. Јоакимфест!

На великој сцени Књажевско-српског театра синоћ је свечано отворен 18. Јоакимфест.

Публици која је испунила салу до последњег места, обратио се директор Књажевско-српског театра Младен Кнежевић који је поздравио гледаоце и госте фестивала и нагласио да је успех одржавати позоришни фестивал оваквог квалитета пуних 18. година. Такође, Кнежевић је истакао значај публике и истакао да ће гледаоци од ове године имати посебно место на фестивалу. Наиме, уведена је и трећа награда на фестивалу коју ће додељивати жири публике за најбољу представу у целини.

 Селектор 18. Јоакимфеста др Мирослав Радоњић званично је отворио фестивал. Говорећи о позицији позоришта у савременом друштву, Радоњић је истакао да иако живимо у времену суровости и вулгарности, постоје „племените оазе“ попут оваквих догађаја на којима треба да почивају све заједнице, а Крагујевац је такву оазу препознао у овом фестивалу. Следећи идеје Јоакима Вујића, по коме фестивал и носи име, довели смо релевантне представе које кореспондирају са стварношћу и које ће код публике подстаћи емоцију али и критичко размишљање о стварности у којој живимо – истакао је селектор 18. Јоакимфеста.

 Прве вечери фестивала изведена је представа „Хасанагиница“ у режији Душана Тузланчића и продукцији Градског позоришта „Семберија“ из Бијељине и Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке, која је добила овације

 До краја фестивала публика може погледати представе Алабама, Давора Шпишића, у режији Дариа Харјачека, Сан о завичају, Ивана Велисављевића, у режији Милана Нешковића, Наш разред, Тадеуша Слобођанека, режија Јасмин Новљаковић, Било једном на Бријунима, по тексту и у режији Кокана Младеновића, Што на поду спаваш, по истоименом роману Дарка Цвијетића у режији Кокана Младеновића.

На предлог организатора фестивала Књажевско-српског театра у част награђених биће изведена представа домаћина фестивала Уображени болесник, Ж. Б. П. Молијера, у режији Ђорђа Нешовића.

 

Фото: Ненад Борисављевић

 

 

Контактирајте нас

Даничићева 3, 34000 Крагујевац

Директор: 034 617 05 00
Уредник програма:  034 617 05 04
Организатор: 034 617 05 03
Продуцент: 065 335 8245
Портирница: 034 617 05 01

Билетарница

Билетарница: 034 33 20 63
                      061 16 43 791

РАДНО ВРЕМЕ: радним данима и суботом
једнократно 10-16 часова 
када нема представе 
двократно 10-14 и 18 часова
до почетка представе

pozoristetjv@mts.rs

Пратите нас