Image

CHRISTOPHER THOMAS KNIGHT


ПЕТАР МИХАЈЛОВИЋ

Режија: Југ ЂорђевићИграју: 

Милош Крстовић
Јасмина Димитријевић
Милица Мајсторовић
Надежда Јаковљевић
Никола Милојевић
Милош Пантић
Драгослав Танасковић

 

Заслуге

Режија: Југ Ђорђевић

Драматургија:Тијана Грумић
Сценографија: Ана Колбјанова
Костимографија: Јелена Јањатовић
Музика: Драгослав Танасковић

Инспицијент: Никола Стевовић
Шеф технике: Ненад Милорадовић
Светло: Никола Манић
Tон: Иван Филиповић
Видео: Добрица Андрић
Декоратери: Владислав Бркић, Страхиња Ђорђевић, Зоран Стевановић
Реквизита: Саша Ђорђевић, Марија Вујичић
Гардероба: Драгица Илић, Мирјана Тодоровић
Шминка: Марија Курћубић
Кројачки радови: Мирјана Допуђа
Столарски радови: Зоран Јокановић
Фотографија: Ненад Борисављевић
Дизајн плаката и програма: Милена Вучковић

Продукција: Књажевско-српски театар
Директор: Младен Кнежевић

Премијера: 16. мај 2023

Сезона 2022/23.

Петар Михајловић

Петар Михајловић је рођен 1979. у Крагујевцу. Студирао медицину, уписао трећу годину права, а онда дипломирао драматургију на ФДУ у Београду. За текст дипломске драме Само не у Швајцарску добио је награду „Слободан Селенић“, а за драму Радничка хроника Стеријину награду на конкурсу Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст. До сада је по његовим текстовима реализовано шест позоришних представа и преко петнаест радио-драма, радио-минијатура и кратких играних филмова. Као сценариста потписао је неколико ТВ серија и дугометражних играних филмова, а тренутно ради на реализацији више телевизијских и филмских пројеката. Издао је збирку кратких прича Серијски самоубица, роман Ништа, књигу прича Нико и збирку драма Тријумф смрти. Живи и ради у Београду са сталним запослењем на позицији сценаристе анимираних филмова.

Реч редитеља

 Када смо сада већ давне 2019. године Петар и ја причали о могућој сарадњи, свет је изгледао прилично другачије. Онда је уследила добро позната пандемија, и свет се преко ноћи променио и ставио у први план неке теме као што су, осамљивање, изолација, губитак вољених особа итд. Комад „Christopher Thomas Knight“ се наслања на све те теме и продубљује преиспитивање појединца да самоиницијативно изопшти себе из друштва. Наслов може да вас заведе да помислите да је ово прича о једном младићу на северу Америке који је побегао у шуму на 27 година, али узевши је само као повод, Петар од те истините приче ствара свој јединствени сценски свет који превазилази просторе локалног и одводи нас на терен универзалног, емотивног и личног.

Југ Ђорђевић, редитељ 

Реч драматурга

Живети у свету који нам стално намеће очекивања, правила понашања, у ком смо константно изложени огромној количини информација, може бити преплављујуће. Људи су социјална бића, али свима нам је некад преко потребна самоћа. Међутим, да ли је, у свету који познајемо, уопште могуће осамити се? Да ли је могуће изопштити се из друштва, не зависити ни од кога, изоловати се, нестати? Да ли је могуће бити део овог живота, а не учествовати у њему? У свом новом тексту, Петар Михајловић проблематизује идеју осамљивања кроз причу о Кристоферу Томасу Најту. Сликајући портрет овог човека кроз догађаје који се одигравају у распону од чак 27 година, аутор се поиграва са структуром и формом тиме дајући прилику и свима нама који смо стварали ову представу да се, у нечему налик на слагање слагалице, заиграмо постављајући ову причу на сцену.

Тијана Грумић, драматуршкиња

Галерија фотографија

Контактирајте нас

Даничићева 3, 34000 Крагујевац

Директор: 034 617 05 00
Уредник програма:  034 617 05 04
Организатор: 034 617 05 03
Продуцент: 065 335 8245
Портирница: 034 617 05 01

Билетарница

Билетарница: 034 33 20 63
                      061 16 43 791

РАДНО ВРЕМЕ: радним данима и суботом
једнократно 10-16 часова 
када нема представе 
двократно 10-14 и 18 часова
до почетка представе

pozoristetjv@mts.rs

Пратите нас