pozoristetjv@mts.rs

ДО ГОЛЕ КОЖЕ

Пјер Валтер Полиц (по мотивима приче Стивена Синклера и Ентонија Мекартена)

ДО ГОЛЕ КОЖЕ

Редитељ: Пјер Валтер Полиц
Преводилац: Марина Петровић
Адаптација и сценографија: Пјер Валтер Полиц
Кореограф: Јована Тодоровић
Костимограф: Јелена Јањатовић
Асистент сценографије: Саша Ђорђевић
Сликар извођач: Миливоје Штуловић
Композитор: Драгослав Танасковић

Улоге:
Трта – Никола Милојевић
Мече – Александар Милојевић
Рајко – Владан Живковић
Жељко – Иван Видосављевић
Љуба – Чедомир Штајн
Веља – Здравко Малетић
Учесник аудиције 1 – Братислав Славковић
Учесник аудиције 2 – Ненад Вулевић

Премијера: 21. септембар 2012.

Реч редитеља:

И данас се сећам тренутка када сам пре много година по први пут дошао у Крагујевац да са ансамблом Театра „Јоаким Вујић“, одржим радионицу о Шекспировим драмама, из чега је касније проистекла представа Ромео и Јулија. То је био рад који ми и дан-данас болно недостаје…. Морам да признам, тада сам се заљубио у ону шашкасту скупину испред и иза кулиса, у ту моју малу позоришну и уметничку породицу, са којом просто морам да улећем у авантуре, сваки пут другачије, сваки пут праћене увек другачијим кризама, сваки пут креативне са пуно страсти. И сваки пут на крају те наше авантуре никако да поверујемо да нам је пошло за руком и да опет прослављамо позориште заједно са нашом публиком.Тако су у претходним годинама настале представе попут Ромео и Јулија, Сеобе, Шехерезада и ова последња, До голе коже. И сваки пут сам имао онај осећај блискости са нашом публиком, да она схвата да нисмо ту да јој држимо придике, већ да заједно са њом доживимо снагу и магију позоришта. Управо представа До голе коже нам говори о снази позоришта да нам мења живот. То је прича која се тиче свих нас, нас који сањамо о томе да будемо лепи, пожељни и успешни, а у реалном животу се уствари у борби за опстанак суочавамо са сопственим страховима, слабостима и поразима.

И када на крају наши јунаци, с почетка сасвим обични људи који се довијају да преживе у џунгли свакодневнице, без посла, без перспективе, невољени, стоје на бини, спремни да у правом смислу те речи спусте панталоне, тада саосећамо са њима, желимо им да постигну успех о ком сањају, а и ми се при томе забављамо. Можда у том моменту схватамо да није реч о томе да будемо секси, недодирљиви и нерањиви, попут свих оних ликова са ТВ-екрана и часописа који нас свакодневно нервирају, већ да је реч о томе да будемо своји, да прихватимо наше страхове и слабости, да будемо аутентични и покажемо емпатију, да будемо способни да се нечим одушевимо и будемо храбри. Да, можда то и јесте кључ за успех у животу.

Пјер Валтер Полиц, октобар 2012.

Фестивали:
Фестивал „Светлост и афирмација“, Аранђеловац (17. новембар 2012); Дани комедије, Јагодина (25. март 2013); Дани комедије, Бијељина (28. март 2013).

Награде:
Књажевско-српски театар, Крагујевац – Најбоља представа смотре – Фестивал „Светлост и афирмација“, Аранђеловац.
Владан Живковић – Награда за најбољег глумца – Дани комедије, Бијељина.

Share this post

Билетарница: 034 33 20 63
Радно време: 10-14 И 18-20 ч.
Радним данима и суботом

КЊАЖЕВСКО-СРПСКИ ТЕАТАР
Даничићева 3
34000 Крагујевац

Телефони:
Директор: 034 617 05 00
Секретар:  034 617 05 04
Маркетинг:  065 335 8245, 065 335 8242
Рачуноводство:  034 617 05 03
Портирница: 034 617 05 01

ПРОНАЂИТЕ НАС НА МАПИ

Close Menu