Telefon
034 617 05 00

E-mail
pozoristetjv@mts.rs

www.joakimvujic.com

Biletarnica
10–14 i 18–20
034 33 20 63
Google
YouTube
Flickr
Blogger
Facebook
Follow strujajoe on Twitter Twitter
WordPress
Scoop.it
Netvibes
Wikipedia
 

GALERIJA JOAKIM


Postavke u Galeriji Joakim i savremena aktivnost pozorišta, prepliću se svojom likovnom prezentacijom i daju dokaze o živoj aktivnosti Teatra nekad i sad. Histrionskom umeću pridodat je i likovni aspekt koji kroz Galeriju Joakim ostvaruje originalni domet u umetnosti i dodir Talijinih sledbenika, autora i našeg Teatra. Izuzetan kvalitet dali su plakati rađeni u saradnji sa FILUM-om i njegovim istaknutim umetnicima. Kroz postavke Galerije Joakim pronaćićete sve ono veliko i zanimljivo u delatnosti Knjaževsko-srpskog teatra i umetnika koji zaslužuju vašu pažnju.MILIVOJE MIŠA ŠTULOVIĆ - rukovodilac Galerije
slikar i scenograf u Knjaževsko-srpskom teatru


Rođen 27. januara 1952. godine u Kraljevu. Završio školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu. Član ULUS-a. Izlagao na 15 samostalnih izložbi u galerijama sa umetničkim savetom (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Priština). 1997. godine međunarodna izložba, Slaven Gradec, galerija Ujedinjenih nacija (Umetnik i urbana sredina) 1996., Oktobarski salon Beograd 1995. i 1996, Prolećna izložba ULUS-a Beograd, izlagao na preko 100 zajedničkih izložbi sa članovima ULUS-a u zemlji i inostranstvu. U Knjaževsko-srpskom teatru izveo preko sto slikarskih radova na scenografijama i 25 svojih scenografija.
Nagrađen kao učenik umetničke škole u Frankfurtu na Majni. Pohvale i otkup za muzej na godišnjim izložbama slikara Kragujevca. Žiri ULUS-a 1985. i 1987. godine.
Dobitnik otkupne nagrade na I trijenalu kragujevačkih umetnika 2004. godine. Dobitnik Godišnje nagrade Teatra Joakim Vujić za 2005. godinu. Dobitnik nagrade za scenografiju na Rumunskom festivalu komedije 2007, Festivalul Comediei Romanesti - festCO, predstava Karnevalski prizori, Premiul pentru scenografie - Milivoje Štulović pentru decorul spectacolului Festivalul D ale carnevalului de I. L. Caragiale - Knjazevsko-srpski teatar Kragujevac, Serbia.

Born on January 27th 1952. in Kraljevo. Graduate of the School of Applied Arts in Novi Sad. Painter and stage designe in Knjazevsko-srpski teatar in Kragujevac. Membre of ULUS. Exhibited his works at 15 solo exhbitions in the galleries of Belgrade, Novi Sad, Kragujevac, Pristina. 1997. internacional exhibition Umtetnik i urbana sredina, Slaven Gradec, 1996., October Exhibitions Belgrade 1995. i 1996., ULUS Spring Exhibition, Belgrade. Participated in over hundred group exhibitions of ULUS in contry and abroad. Made over 150 stage settings in the Knjazevsko-srpski teatar. Awarded at Art School in Frankfurt. Recognized at annual exhibitions of Kragujevac painters and wan purchase award for the Museum. Member of juru of ULUS in 1985 and 1987.IZLOŽBA U ČAST NUŠIĆA

Kragujevac, 29. decembar 2014. godine


Povodom 150 godina od rođenja najvećeg srpskog komediografa Knjaževsko-srpski teatar je pripremio Izložbu kostima i fotografija iz predstava rađenih po delima Branislava Nušića, a koje su u proteklih trideset godina izvođene na sceni Teatra.
O Branislavu Nušiću i njegovom ogromnom doprinosu srpskoj kulturi, pre svega dramskoj umetnosti, govoriće dramaturg Marija Soldatović. Izložbu upriličenu povodom 150 godina od njegovog rođenja otvoriće glumica Marina Stojanović Perić koja u proteklih sedam sezona sa velikim uspehom na sceni kragujevačkog teatra igra Gospođu ministarku.

Otvaranje izložbe je u ponedeljak 29. decembra u 12 sati u Galeriji JOAKIM.

IZLOŽBA POZORIŠNOG PLAKATA I REKVIZITE

Kragujevac, 14. novembar 2014. godine


Na današnjoj konferenciji za medije, kojoj su prisustvovali direktor Vojo Lučić i Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada Kragujevca, predstavljene su aktivnosti koje Knjaževski-srpski teatar planira da realizuje u okviru Noći pozorišta kao i aktivnosti Teatra u narednom periodu.
Ove godine u subotu, 15. novembra po četvrti put se održava manifestacija Noć pozorišta. Projekat Noć pozorišta je jednodnevni događaj posvećen pozorištu i scenskoj umetnosti. On se istovremeno održava u sedam evropskih zemalja i to svake godine treće subote u novembru. Pozorište tog dana postaje glavna tačka susreta, dijaloga i druženja, pozorišnih profesionalaca i publike.
Petnaestog novembra u Knjaževsko-srpskom teatru biće otvorena izložba pozorišnog plakata i rekvizite a potom izvedena predstava Do gole kože po motivima priče Stivena Sinklera i Entonija Mekartena i u režiji Pjer Valter Polica. Predstava počinje u 20 sati.

Fotografija Fotografija Fotografija Fotografija

IZLOŽBA SCENOGRAFIJA MILIVOJA ŠTULOVIĆA

12. maj 2014. godine


U okviru Joakimovih dana 12. Maja u Galeriji Joakim otvorena je izložba scenografija slikara i scenografa Milivoja Miše Štulovića.
Rođen je u Kraljevu 27.01.1952. godine. Završio Školu za primenjenuumetnost u Novom Sadu. Radi u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu kao slikar i scenograf. Član je ULUS-a.
Od 1982. Radi u Knjaževsko-srpskom teatru na poslovima slikara, vajara i kaširera. Poslednjih dvadeset i dve godine uradio je 30 autorskih scenografija. Kao slikar u Knjaževsko-srpskom teatru uradio je preko 170 scenografija sa poznatim scenografomima: Savom Baračkovim, Tošom lalickim, Velizarom Srbljanovićem, Miodragom Tabačkim, Vladimirom Marenićem, Borisom Maksimovićem, Jure Fabrijem, Geroslavom Zarićem, Krstomirom Milovanovićem. Autoraske scenografije radio je sa: Petrom Govedarovićem, Janom Čanjijem, Boškom Dimitrijevićem, Miodragom Jurišićem, Nebojšom Bradićem, Primožom Beblerom, Ljubomirom Ubavkićem, Markom Misiračom, Matei Varodijem, Draganom Ćirjanićem, Jovanom Miškovićem, Milićem Jovanovićem, Draganom Jakovljevićem, Goranom Cvetkovićem, Žankom Tomićem, Ivanom Koraksić.
Dobitnik godišnje nagrade teatra 2005. Godine. Dobitnik prve nagrade za scenografiju na Međunarodnom festivalu komedije Festivalul Comediei Romanesti u Bukureštu, 2007. Diploma Knježevsko-srpskog teatra za Međunarodnu afirmaciju, 2007. Za svoje slikarske radove dobio je više nagrada i priznanja . Učestvovao je na značajnim izložbama članova ULUS-a, Oktobarski salon, Prolećna izložba i zajedničkim izložbama u zemljoi i inostranstvu podružnice ULUS-a. Učestvovao je na velikoj izložbi UNICEF-a u Sloven Gradecu kao prestavnik Srbije. Samostalno je izlagao 30 puta u galerijama sa umetničkim savetom: Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Ućice, Čačak, Valjevo, Novi Pazar, Požega. Učesnik je mnogobrojnih kolonija i jedan od osnivača međunarodne kolonije Mostovi Balkana. Izlagao je preko 100 puta na zajedničkim izložbama u zemlji i inostranstvu. Slike mu se nalaze u više muzeja, galerija i privatnih kolekcija.
Studijska putovanja: 1987. Pariz, atelje Petra Omčikusa i Kose Bokšan; Venecijansko bijenale 1995, 1997, 2001, 2003, 2005. i 2007.

Najbolji opis Štulovićevog doprinosa pozorišnoj umetnosti dao je pozorišni kritičar Goran Cvetković:
„Milivoje štulović pravi je pozorišni čarobnjak – od nekoliko letava, nekoliko žica, jedne ili dve kulise i nešto scenskog svetla  - sa mnogo talenta, znanja, iskustva i slikarskog ukusa – OMOGUĆUJE reditelju i glumcima da ispune scenski prostor i scensko vreme onim zbog čega publika i dolazi u pozorište – doživljajem, zanosom i imaginacijom. Šta ćeš više od jednog umetnika, zar ne?“.

U Galeriji Joakim posetioci imaju priliku da pogledaju izložbu radova scenografa Štulovića iz 17 predstava nastalih u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra u  proteklih 20 godina.

Fotografija

Biletarnica: 034 33 20 63 (15–20.00) pozoristetjv@open.telekom.rs www.joakimvujic.com


KST Kragujevac


ARHIVA

  Sezona 2013/14.

  Sezona 2012/13.

  Sezona 2011/12.

  Sezona 2010/11.

  Sezona 2009/10.

  Sezona 2008/09.

  Sezona 2007/08.

  Sezona 2006/07.

  Sezona 2005/06.

  Sezona 2004/05.